5 Ağustos 2015 Çarşamba

Ufo

FLYİNG ROD'LAR VE UFO’LAR
 

( http://www.orionuforesearch.com/?login=1 )Burdan alıntıdır      

( https://www.facebook.com/pages/Dünya-Dışı-varlıklar/1694674960760247?fref=ts )


   Kafamızı yukarıya kaldırdığımızda güneş, ağaçlar, ay yıldızlar ve kuşlarla böcekler dışında başka neler görürüz. Uçan balıklar, uçan çubuklar veya uçan daireler mi? Gözle olmasa da kameralarla uçan çubukları tespit etmek mümkün. Pekiyi (Flying Rods) uçan çubuklar nedir?
   Uçan Çubuklar (Flying Rods) son zamanlarda UFO literatürüne  katılan yeni bir kavramdır. Gök Balığı (Sky Fish) veya Güneş Varlıkları (Solar Entities) da denilmektedir. Biz onlara kısaca Uçan Çubuk’lar diyeceğiz.


                                                                                     Araştırmacı : José Escamilla
   Bu varlıklar çıplak gözle görülememektedirler. Ancak bir video kaydını ağır çekimde izlerseniz onları görebilirsiniz. Bu nedenle bu yaratıkların (veya her ne iseler) çok hızlı hareket ettiklerini görürsünüz.
   Bu esrarengiz Uçan Çubuklar ilk olarak José Escamilla isimli bir araştırmacının yer altı ve mağaralara ait çektiği bir video ile dünyaya tanıtıldı. Bu video Meksika’da bir mağara araştırması sırasında çekilmişti. Önceleri kimse filmlerdeki Çubukları fark etmemişlerdi. Ne zaman ki, filmler üzerinde çalışmalara başlandı, montaj sırasında etrafta uçan çok sayıda Çubuk olduğu fark edildi.


   Uçan Çubuklar Amerika, Avustralya, Kanada, Avrupa, Çin başta olmak üzere dünyanın her yerinde görülmekte. Evde bulunan açık havada çekilmiş videolarınızı ağır çekim ile seyrederseniz kim bilir belki bir tanede siz görebilirsiniz.
Bazılarına göre bunlar Kriptozoloji’nin (türü bilinmeyen hayvanları inceleyen bilim) alanına girmekte olan yeni bir tür yaratıktır. Bazıları Çubukların UFOlar ile bağlantısı olduğuna inanmaktadırlar. Şüphecilere göre ise aslında kamera önünde kanat çırparak uçan böceklerin oluşturduğu ve ancak ağır çekim seyri sırasında ortaya çıkan basit bir göz aldanmasından başka bir şey değildir.

   Çubukların yerden birkaç inç ile birkaç fit arasında yükseklikte uçan, insanlara görünmeyen; ama hem eski kameralarda hem de dijital olanlarında video ve fotoğraf şeklinde görüntülenebilen yaratıklar olduğu söyleniyor. Vücutları uzun ince çubuklar şeklindedir ve tek vücut uzantıları gövdelerinin 2 tarafında da tüm uzunlukları boyunca karşılıklı bulunan dalgalı kanatlarıdır. Havada bu kanatları dalgalandırarak ilerliyorlar, aynı bir yılan balığının yaptığı gibi.



   Peki günümüz fotoğraf ve videolarında bu gizemli çubuklara bu kadar yaygın rastlanılıyorken neden varlıkları genel olarak kabul edilmiyor? Çubukların doğrulanması şu dört temel iddianın kanıtlanmasını ya da en azından makul olduklarının gösterilmesini gerektiriyor:
 
   1- Boyu 1 metreye varan, keşfedilmemiş böceklerin varlığı hakkında zoolojik örnekler olmalı. Yeni türler sürekli keşfediliyor o yüzden bence bunu kabul etmeliyiz. 1 metreye kadar boyu olan, keşfedilmemiş uçan yaratıkların olması kesinlikle mümkün.
 
   2Görünmez yaratıkların varlığını kabul etmeliyiz, boyları bir metre ve genişlikleri belki birkaç inç olsa bile. Mikroskobik organizmaları saymazsak, doğa bize saydamlıktan daha fazlasını öneremiyor, aynı bazı denizanası türlerinde olduğu gibi. Saydamlık görünmezlik değildir. Çubukların destekçileri görünmezliğin hayvanlar aleminde mümkün olduğunu kanıtlamadılar; ama görünmez bir hayvandan bahsediyorlarsa bunu yapmak zorundalar. 
 
   3- Bazı görüntüler tüm görünür ışıkla çalışan kameraların çıktısında görünebilir; ama çıplak gözle görünmez. Kameralar görüntülerini en son ortama aktardıklarında, diyelim ki film, kağıt ya da bir video ekranı olsun, onları görürüz; çünkü gözlerimiz kaydettiğimiz ve çıktısını aldığımız görüntülerle aynı dalgadaki ışığı görür. Termografik kameralardan ya da diğer görünmeyen dalga boylarındaki kamera teknolojilerinden bahsetmiyoruz, çubukların destekçilerinin standart kameraların belli dalga boyundaki görünmez ışığı görünebilir dalga boylarına, görünebilir dalga boylarındakileri etkilemeden çevirebildiğini kanıtlaması gerekiyor; ki bu kameralar da bunu yapabilmek için tasarlanmamıştır. Sadece bunun kanıtlanması ile kameramana görünmeyen bir görüntünün kamerada görünebildiği kabul edilebilir.
 
   4- Yukarıdakilerin hepsi doğrulansa bile, daha muhtemel bir açıklamanın eksikliğine ihtiyaç var. Eğer çubukları görüntülemek için kolayca tekrarlanabilen bir prosedür varsa, o zaman elimizde araştırılacak bir fenomen yok demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder