29 Ağustos 2015 Cumartesi

Büyük piramit günümüze kadar hala sırrını korumaktadır ve bu sır hala çözülememiştir

( İLHAN BERAT YILMAM )
Arkadaşlar Merhaba hazırlamış oldğum bu videoda sizlere günümüz teknolojisi ile mısır piramitlerinin yapılıp yapılmayacağını anlatacağım

büyük piramit günümüze kadar hala sırrını korumaktadır ve bu sır hala çözülememiştir. Bazı çevreler buna bende dahilim
dünya dışı varlıklar tarafından yapıldığına iananıyor Giza platosundaki büyük piramitin bugün bile inşa edilemeyeceği sanılıyor peki ozaman yaklaşık 4500 yıl önce nasıl insa edildi ? günümüzde bir fransız mimar bu piramiti inşa edebilecek bir plan hazırladığını öne sürüyor….
Uzmanlar en gelişmiş makineleri kullansak bunlar helikopterler traktörler inşaat makinaları vb birçok son teknoloji ürünlerle bile büyük pramitin aynısını inşa etmenin çok zor olacağını söylüyorlar..
en ekonomik şekilde yapılan plan içerden dışarıya doğru yükeselen sarmal bir şekilde rampanın kullanılması..
Bu bahsettiğim sarmal rampa yöntemi Dünya’nın Yedi Harikası’ndan biri olan dev piramidin bugün 5 milyar dolara inşa edebileceği öne sürülüyor. isterseniz şimdi bu planın detaylarına girmeden önce büyük piramitin ne kadar büyük olduğunu rakkamlarla bir anlataym sizlere …
BÜYÜK PİRAMİTİN ÖLÇÜLERİ
Yanında durduğunuzda her yönden yaklaşık 230 metre uzunlugunda olan piramitin boyu 146.5 metredir ve har biri 3 ton agırlıgındaki 2.3 milyon taş bloktan olusmaktadır .. pramitin toplam kütlesi 6.5 milyon tondur…ve pramitin 20 yıl içinde inşa edildiği düşünülmektedir. Buda 20 yıl süen inşaaat boyunca her gün 5 dakikada bir tanesi 3 ton olan taş blok yerleştirmek anlamına geliyor 4500 yıl öncesinde nasıl yapıldığını bilmem ama şu anda bile imkansız gibi geliyor bana…
SARMAL RAMPA YÖNTEMİ
Mısırlı bilimcilerin ortaya atığı bir fikir var buda piramitin etrafında piramit inşa edilirken piramitle birlikte yükselen bir rampa. ancak piramitin boyu ele alındığında bu rampa piramitin etrafını dolaşacağından dolayı yaklasık 1.5km uzunluğunda olacaktı yani kısacası bu rampayı yapmak piramitin 2 katına eş değer olacaktı yani bizler pramiti nasıl yapalım diye düşünürken bu fikirle birlikte birde rampa yapma olayı ortaya çıkıyor ve piramitin 2 katı büyüklüğünde gene imkazsız gibi geliyor bana…
ortaya atılan başka bir teroi ise Piramidin tabandan itibaren üçte ikilik kısmı, dışarıdan etrafını saran rampayla inşa edildi.Geride kalan yüzde 33’lük kısım ise işçilerin piramidin içeriden inşa ettiği ve inşa devam ettikçe yükselen sarmal şeklindeki rampayla tamamlandı. İşçiler dış rampanın taşlarını sökerek inşaatın geri kalanı için kullandı. Böylece, bugün bilim insanlarının nereye taşındığını merak ettiği milyonlarca ton harfiyatın büyük kısmının aslında piramitin inşasında kullanıldığı düşüncesi desteklendi.
Piramitlerin, içinden yükselen sarmal şeklindeki bir rampayla inşa edildiği düşüncesi, Fransız mimar Jean-Pierre Houdin’e ait. Üç boyutlu grafikler üzerinde analizler yapan Dassault Systems şirketinde çalışan Houdin, savunduğu teroriye dayanarak modern bir inşaat planı hazırladı.
Kanada’nın Laval Üniversitesi’nden araştırmacılar, Kızıl öetesi araştırmalar yaparak içerden yükselen sarmal rampanın planını çıkarmaya öalışıyorlar kızıl ötesi çalışmalar eğer sarmal rampanın içerden yapıldığına dair sonuş çıkarsa
Houdin’in teorisi destek bulmuş olacak. Ancak Houdin, beklentisi gerçekleşmese bile Büyük Piramit’i inşa etmenin en iyi yolunun içten dışa inşaat yöntemi olduğunu savunuyor.
Life’s Little Mysteries sitesine konuşan Houdin, “Bugün aynı şekilde Büyük Piramit’i inşa edebileceğimize inanıyorum. içten dışa sarmal yöntemin düşünülebilecek en ekonomik yöntem” olduğunu söyledi.
PİRAMİTİN BUGUN YAPILMASIYLA GEÇMİŞTE YAPILAMIS ARASINDAKİ İKİ ÖNEMLİ FARK
Houdin, binlerce yıl önce piramit inşa etmekle bugün inşa etmek arasında iki önemli fark olduğunu belirtti. Birincisi, rampadan yukarıya taşları taşıma işini işçiler değil, motorlu araçlar üstlenecek. İkinci olarak da, piramidin 10-15 metrelik zirvesini tamamlarken, küçük bir vinç kullanılabilecek.
Bugün vinçlerin gökdelenlerin üzerinde çalışması gibi, helikopterler vinçleri piramidin inşası devam ederken henüz tamamlanmamış düz zirvesine yerleştirecek. İçerideki sarmal rampayla taşınan taşlar ve diğer malzemeler, vinç tarafından yerleştirilecek.
Giza’daki dev piramidi tekrar inşa etmeye kalkışcak olursak eskiden nasıl yapıldığıyla bir kıyaslayalım bakalım
4500 yıl önce 20 yıl süren ve 4000 işcinin çalısştığı bu piramitte bugun 1500 2000 arası işci gerekecek ve inşaat makineleri vinçler helikopterler ve tanesi 3 ton olan taş blokları işçiler yerine cekecek makinelerden oluşacak
ve inşaat 20 yıl yerşne 5 yıl sürecek 5 milar dolara mal olacak
Houdin bu tahmini yaparken, Büyük Buhran döneminde yapılan, dünyanın en büyük barajlarından biri olan Hoover’ı örnek aldı. Binlerce işçinin çalıştığı ve doğaya karşı mühendisliğin en büyük başarılarından biri olarak gösterilen inşaatta, yüzü aşkın işçi de hayatını kaybetti.
Hoover Barajı’nın sahip olduğu betonun hacmi, neredeyse Büyük Piramit’le aynı. Maliyet açısından bir karşılaştırma yapıldığında ise New York, Manhattan’da inşa edilecek 540 metre uzunluğundaki (anteniyle beraber) One World Trade Center, 4 milyar dolara mal olacak.
YAPILACAK YENİ PİRAMİT VE ZAMAN KAPSÜLLÜ
Büyük Piramit’in bir kopyasını inşa etmeye yönelik bir plan yok, ancak inşaat modellerine yönelik planlar hayata geçmiş durumda. İngiltere merkezli Earth Pyramid Project (Dünya Piramit Projesi), henüz belirlenmeyen bir yerde inşa edilecek bir piramit için para topluyor. Amaç, dünyanın dört bir yanından getirilecek taşlarla bir piramit inşa etmek ve içine bin yıl sonra açılacak bir zaman kapsülü koymak.
Birçok ülke ve uluslararası örgüt tarafından desteklenen Earth Pyramid, gelecek nesillere modern bir kültür penceresi oluşturmakla kalmayacak, aynı zamanda Houdin’in teorisinin doğruluğunun sınanması için de bir fırsat oluşturacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder