26 Temmuz 2015 Pazar

iOS ile Android'i Karşılaştırdık

iOS ile Android'i Karşılaştırdık

dünyanın en büyük tartışmasına biz de el atalım dedik. iOS'un Google'ın Android'ini çeşitli kategorilerde değerlendirerek hangisinin daha iyi olduğunu belirledik.
Son yıllarda teknoloji dünyasında en sıkı rekabet mobil dünyada ve özellikle cep telefonu pazarında yaşanıyor. Bu rekabetin önemli bir bölümü ise Apple tarafından geliştirilen iOS ve Google tarafından geliştirilenAndroid arasında yaşanıyor. Bu yazımızda her iki işletim sistemini karşılaştırıyoruz.
Hem iOS hem Android Linux tabanlı işletim sistemleri. Her iki işletim sistemi de sadece cep telefonlarında değil aynı zamanda tablet bilgisayarlarda da çalışabiliyor. Birbirlerine göre avantaj ve dezavantajlara sahip olan işletim sistemlerinden iOS kapalı bir eko sisteme sahipken,Android ise daha açık bir sistemadikle çalışıyor.

Açık ya da kapalı olmasının yine bazı avantaj ve dezavantajları var. Apple’ın geliştirdiği iOS kapalı bir sistem olduğundan dış saldırılara karşı daha güvenli. Ancak bu cihazlara dışarıdan müdahaleyi çok zorlaştırıyor. Hatta cihaza MP3 ya da fotoğraf yükleme işlemini bile özel bir yazılım ile (iTunes) yapmanız gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder