29 Temmuz 2015 Çarşamba

Astral Seyahat

Astral Seyahat Nedir? Nasıl Yapılır? Astral seyahat ruhun bedenden ayrılarak başka bir boyuta geçmesidir. Bu boyuta geçiş sırasında hem ruh hemde beden belirli etkinlikler göstermektedir. Fakat bütün yapılanlar bu ikilinin arasındaki bir bağ ile gerçekleşmektedir. Bütün yük sadece zihinde olmayıp ruhun da belirli ölçüde görevi bulunmaktadır. Aslında zihin iki yerdede faaliyet göstermektedir. Gerçek bedende düşünülen olaylar dışarıdaki ruh bedene bir emir gibi giderek onun bütün bu emirleri gerçekleştirmesini sağlar. Zihnimiz tamamen ruhtadır. Ruh bedenden çıktıktan sonra aradaki ilişki şu şekilde gerçekleşmektedir 

Gerçek beden zihinden, ruh ise gözlerden ibarettir. Gerçek bedendeki zihin ruha emir vererek onu yönlendirmekte, ruhtaki gözler ise zihne gördüklerini yansıtmaktadır. Astral Seyahat Hakkında Bilimsel Açıklama; Astral seyahat terimi Okültizm’de ve Teozofi'de kullanılan bir terim olup, kişinin uyku gibi hallerde parapsikoloji'ye inanan kişilerce esîrî beden ya da astral beden (Spiritüalizm’de duble) denilen, astral seyahate inanan kişiler tarafından süptil madde denilen maddelerden oluştuğu söylenen "bedeniyle" fiziksel bedeni dışında, yine bu kişiler tarafından iddia edildiğine göre bilinci yerinde olarak, başka mekanlarda dolaşmak üzere yaptığı yolculuğu ve bu bedeniyle geçirdiklerini söyledikleri deneyimleri ifade eder. Parapsikoloji'de bu, "beden-dışı deneyim" anlamındaki "out-of-body experience" (OBE) olarak, Metapsişik'te ise "şuur projeksiyonu" olarak adlandırılır. İrâdi olarak gerçekleştirilebilindiği iddiası ve deneyim sırasında bilinçli olunması sebebiyle diğer beden-dışı deneyimler arasında özel bir yeri vardır. Astral beden için duvar gibi fiziksel nesneler ve uzaklık bir engel oluşturmayacağı ileri sürülür. Yani, iddialara göre, kişi bu bedeniyle bir anda kıtalar arası yolculuk yapabilir ve maddi engellerin içinden geçebilir. Fiziksel bedenden çıkıldığında öte-alem varlıklarının görülebileceği de ileri sürülmektedir. Uyku sırasında yapılan astral seyahat fiziksel bedene dönüldüğünde bir rüya tarzında anımsandığı söylenmektedir. Astral seyahatin, okült ve teozofik kaynaklarda ve birçok araştırmacının çalışmalarında "irâdi olarak fiziksel bedenden ayrılma" şeklinde tanımlanmasına karşın (Dr.Scott ROGO, Leaving The Body, 1983), İngiliz parapsikolog Celia Gren bir ayrım yapmış ve “fiziksel beden-dışı deneyimler”den kendiliğinden (irade-dışı) oluşanları için ekzomatik deneyim (ecsomatic experience) terimini ortaya atmıştır. Konu hakkında en fazla araştırma yapmış kişilerden biri araştırmalarını "Journeys Out of Body" adlı kitabında aktaran Robert Monroe’dur. Halen Amerika Birleşik Devletleri'nde Monroe Enstitüsü adıyla bilinen bir kurum bu konuda çalışmalarını sürdürmektedir. Astral seyahat hakkında ayrıntılı bilgi, Ege Meta Yayınları'ndan çıkan Astral Seyahat Teknikleri isimli kitapta bulunabilir.





Gevşeme Bu egzersize başlamadan önce rahat bir yatak seçiniz. Eğer karşınızda bir tablo varsa kendinizi o tablo üzerinde yoğunlaştırın. Evinizde bir tablo mevcut değil ise herhangi bir resmi yattığınız yatağın tam karşısına görebileceğiniz bir yere koyun. (Resim fazla göz yorucu olmamalıdır. Nehir yanında bir evi anlatan tablo bu egzersiz için son derece yeterlidir.) Resime bakmak için bakmayın. Bu bakışın nedeninin resim sayesinde yoğunlaşmak olduğunu unutmayın. Resime 10 saniye süreyle bakın. Ve gözlerinizi kapatın. Kendi kendinize "gittikçe ayaklarım ağırlaşıyor, önce sağ ayağım sonra sol ayağım. Ve şimdi bacaklarım ağırlaşıyor, önce sağ, sonra sol" bunu 4-5 kez tekrarlayıp kendinizi telkin edin. Telkin olunurken söylenen sözcükteki anlamın yapılmasını, bedene emir olarak vermeliyiz. Ve gözlerinizi açın. Tekrar resme bakın 10 saniye boyunca resme odaklanın. Tekrar gözlerinizi kapatın. Ve şimdi "yavaş yavaş göğsüme kadar olan bölüm, kollarım ağırlaşıyor. Gittikçe göğüsümden aşağıdaki kalan bölüm ağırlaşıyor." Bunu da diğer telkin gibi 4-5 kez tekrarlayın. Yine gözlerinizi açın. (Gözlerinizi açmanın çok zor olacağını biliyoruz ama bunu yapmanız telkini tamamlamanız için şarttır.) Resme 20 saniye süreyle bakın. Ve gözlerinizi kapatın. "Göğsümden yukarıdaki bölüm ağırlaşıyor. Gözkapaklarım ağırlaşıyor. Gittikçe bütün bedenimin ağırlaştığını hissediyorum." Bu cümleleride 4-5- kez tekrarladıktan sonra gözlerinizi açın. Fakat durumunuzu kesinlikle bozmayın ve yerinizden kıpırdamayın. Artık astral seyahate hazırsınız. 


Uygulama Astral seyahat için en uygun ortam evdir. Burada sessiz ve rahatsız edilemeyeceğiniz bir yer bulunmalıdır. Hatta kendi odanızda yapacaksanız kapısın mutlaka kilitlemelisiniz.

astral seyahat Önce ruhun seyahat edeceği yeri belirlemelisiniz.. Bedeninizden 2 m. uzaklıkta bir yerde bir koltuk önünde veya koltuk kadar belirgin aklınızda kalabilecek bir yerde ruhu seyahate hazırlamalısınız. Gözlerinizi kapatın. Kapattığınız andaki karşınıza çıkan siyah boşluğa kendinizi konsantre edin. Zihninizle kendinizin bedeninizden 1 m. kadar yükselmesini isteyin. Sanki sizi bir güç yukarıya doğru çekiyormuş gibi hisetmeye çalışın. Ve yukarıya çekildiğinizi hissettiğiniz anda odanızda seyahati planladığınız yere gitmeyi bütün gücünüzle isteyin. Vücudunuzdan çıtırdamalar ve kulaklarınızdan çınlama sesleri ve kalp atışlarında hızlanma meydana gelecektir. Bundan sakın korkmayın. Bu çok doğaldır. Eğer korkunuzu yenemezseniz astral seyahati asla gerçekleştiremezsiniz. Astral Seyahat Tehlikelimidir ? Astral seyahat tehlikeli değildir.En azından şimdiye kadar böyle bir durumun yaşandığına dair bir bilgi yoktur.Obe esnasında bedeniniz güven içerisinde yatakta yatıyor olduğu için hiç olmadığınız kadar güvendesinizdir. Beden dışında iken gümüş kordon olarak adlandırılan bir ip ile yataktaki bedeninize bağlısınızdır. Ölüm hali gümüş kordonun kopması halidir,eğer gümüş kordon koparsa bir daha bedeninize dönemezsiniz. Bu kordonun kopması ancak ve ancak normal ölümlerle ,trafik kazası hastalık vs gibi durumlarda meydana gelir.Astral seyahat esnasında gümüş kordonun kopması ve tekrar bedene dönememek gibi bir durum söz konusu değildir.Tam aksine beden dışına çıkabilmek o kadar da kolay değildir. Yani ilk denemenizde ya geri dönemezsem diye korkmayın. Siz bu tip gereksiz korkuları düşünmek yerine nasıl yaparda daha fazla dışarıda kalabilirimin yöntemlerini arayın. Geri dönmek bir anda oluveriyor önemli olan çıkmak ve bazılarının yaptığı gibi dışarıda uzun süre kalabilmektir. Astral seyahatin en önemli tehlikesi günlük islerinizi bir tarafa bırakıp hele bir astral yolculuk yapayım ondan sonra her şey farklı olacak ,dünyaya farklı bir açıdan bakacağım diye düşünmektir. Bu tip düşüncede olan insanlar yıllarca denemelerine rağmen hem beden dışına çıkamadıkları gibi yapmaları gereken islerini de ihmal ederler. Bu durum ise gümüş kordonun daha da gerginleşmesine neden olur.Sonuçta vakitlerini boşa geçirir hiç bir şey elde edemezler. Doğru bildiği gibi yasayan , kimseden çekinmeden düşüncelerini açıkça söyleyebilen insanlar daha mutlu ve sağlıklı oldukları için astral seyahat yapmaya daha müsaittirler. Bunun tam tersi durumda olan korkuları yüzünden kendini engelleyen ,eleştirilme korkusu ile bildiklerini pratiğe dökemeyen insanlar için astral seyahat yapmak imkansız olmasa da oldukça zordur.Bu nedenle önce aksayan sorunların giderilmesi daha sonra astral seyahat girişimlerinde bulunulması akla daha yatkındır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder